Bevrijding in Salley

Diep in de bergen verscholen ligt het dorp Salley, op 7 uur lopen van de 'bewoonde wereld'. Nog weer driekwartier verderop ligt Pokhare, een klein dorpje.

Daar woonde enkele jaren geleden een man die bezeten was. Hij zat vast aan een ijzeren ketting, omdat hij anders mensen aanviel en verwondde. Hij was al getrouwd toen hij zo ziek werd. Eens heeft hij zelfs zijn eigen vrouw in een grote bamboemand naar de top van de heuvel gedragen, om haar in de afgrond te gooien. 

Pas op het allerlaatste moment hebben mensen haar horen schreeuwen en haar kunnen bevrijden. De man heeft veel kwaad gedaan en veel schade veroorzaakt. In 2011 gingen mensen uit Pokhare en Salley naar de nabijgelegen kerk van Murkuchi – nou ja, op 7 uur lopen afstand. 

Ze hadden gehoord dat Christenen voor zieken bidden en demonen uitdrijven. Dit is een Vrije Presbyteriaanse kerk – net zoiets als gereformeerd in Nederland. Ik hoor nooit dat er bezetenen naar een gereformeerde kerk worden gebracht voor bevrijding, maar in Nepal is dat heel gewoon.

 De man werd inderdaad bevrijd, spectaculair! Hij werd helemaal verlost van duivelse invloeden. Deze man, Bhabindra Chhettri begon overal het Evangelie uit te bazuinen, samen met een vriend, Santosh Rai. 

35 mensen kwamen tot geloof, en het hele dorp is meer dan geïnteresseerd in het Evangelie. Ze zien de kracht ervan voor hun neus! 

De kerk heeft een evangelist naar Pohkare gestuurd, Dan Bahadur Rai, namens de Himalayan Evangelical Fellowship, om daar een gemeente te stichten.

Algemeen NieuwsBram Krol