Bibek Rai, een stille kracht

In het centraal gelegen stadje (op de kruising van twee grote wegen gelegen) Itahari werkt Bibek Rai. Vier jaar is hij bij de H.E.F. Hij begon met een kerkje in verwarring, door het plotselingen vertrek van een eerdere evangelist.

Maar het groepje van 30 mensen is nu gegroeid naar 68, terwijl in een naburig dorp (Kanchi Chowk) 22 nieuwe gelovigen zijn. Feitelijk is er nog veel meer vrucht op zijn werk. 4 gelovige gezinnen zijn naar het buitenland vertrokken voor werk, en één gezinnetje ging over naar een nogal fanatieke evangelische sekte. In maart kwamen weer 2 mensen tot geloof. In januari ’16 gebeurde dat ook al met een gevangene.

Het kerkgebouwtje van Itahari heeft wat geleden onder slagregens en van afkalving van de oever van het riviertje waar het gebouwtje vlakbij staat. Onder leiding van Bibek worden er nu versterkingen uitgevoerd om schade in de toekomst te voorkomen. Met een openlucht evangelisatiebijeenkomst in Itahari ontmoetten we in maart j.l. meer dan 100 zeer geïnteresseerde mensen. Er zijn goede groeikansen voor deze gemeente.

Algemeen NieuwsBram Krol