Chowfal – Het hele dorp Christen?

Bhim Bahadur Rai werktsinds enkele jaren met de HEF in zijn eigen dorp, Chowfal, niet ver van de grote weg naar Kathmandu die door het zuiden van Oost-Nepal loopt. 18 gezinnen heeft hij in 6 jaar tot geloof zien komen, een totaal van 45 gelovigen, de kinderen niet meegerekend.

Rond maart zag hij weer 5 mensen tot Christus komen. Ook is hij aan de slag gegaan in een naburig dorp, Belha.

De afgelopen 2 jaar dat hij daar werkt, zijn daar 6 gezinnen tot geloof gekomen. Sommige zware alcoholisten zijn door het geloof van hun agresie en drankzucht bevrijd. Dat heeft indruk gemaakt. HJet gemeentebestuur wil zelfs 50.000 rupies ter beschikking stellen voor de bouw van een kerkje (450 euro), en dat is uitzonderlijk.

Dat laat olok zien dat Bhim een goede naam heeft in de gemeenschap.In de wijde omgeving van Chowfal zijn geen andere kerken. Nu komt men samen in een tijdelijke schuur van bamboe met een rieten dak, maar dat lekt in het regenseizoen dat halverwege juni weer begint. De diepe wens van Bhim is de bekering van het hele dorpje te zien (800 inwoners).