Dharan, een stadskerk gesticht door de HEF

Oorspronkelijk werkte de HEF vooral in dorpen waar geen andere kerken in de buurt waren. Echt pionierswerk. Maar de steden groeien. Jongeren verlaten de dorpen. Wil je de mensen bereiken, dan kun je de steden niet overslaan.

Daarom is ds. Kuber Gurung sinds hij in de stad Dharan woont (ruim 100.000 inw.) bezig mensen te verzamelen in een eerst heel kleine gemeente. In de eerste 7 jaar waren er 7 gezinnen lid. Maar sinds drie jaar groeit de gemeente goed. Nu zijn er 23 gezinnen lid en vier alleenstaanden (inclusief kinderen meer dan 100 mensen). In een jaar tijds kwamen 12 mensen tot geloof. Verschuillende leden ontpoppen zich tot goede evangelisten. Onder hen drie vrouwen en twee blinden, die door straatzang in hun inkomen voorzien. Maar ze mengen daar ook (net als het draaiorgel in de steden) af en toe christelijke liederen doorheen. Door hun getuigenis komen verschillenden tot geloof.

De HEF heeft ook veel bijgedragen aan de stichting van gemeenten in andere steden: Kathmandu, Damak, Itahari en Biratnagar.

Kuber Gurung is de leider van de HEF in Nepal. Verder is hij voorzitter van alle predikanten uit Oost-Nepal. Hij staat vooraan in de strijd om godsdienstvrijheid in zijn land.