Nieuws uit Tadung en van Sangay Lepcha

In Tadung is de grootste gemeente die in Sikkim ontstond uit het werk van de H.E.F. In 1996 begon er een kleine gemeenschap in Tadung, een voorstad van Gangtok, de hoofdstad van Sikkim.

Er maakten toen 11 mensen deel van uit, onder leiding van de evangelist Sangay Lepcha, de regionale leider van de H.E.F. Hij had een brede visie voor evangelisatie en kerkplanting, en hij werkte hard. Het aantal gelovigen nam toe en mensen kwamen naar de samenkomst. God zegende dit werk enorm. De gemeenschap werd een kerk. 

Tadung heeft nu 141 gedoopte leden, waarvan 88 zeer meelevend zijn). Daarnaast is evangelisatiewerk aangevangen in Burtuk, v.a. 2010. Veel werk werd gedaan door de jeugd van de gemeente in Tadung. Ze hebben veel lektuur verspreid, en hebben de evangelisatie-muziekgroep Hyssop (Kalimpong) uitgenodigd voor een bijeenkomst waar meer dan 200 mensen aanwezig waren. 

De meeste dorpelingen in Burtuk zijn hindoe. 21 mensen kwamen tot geloof en werden gedoopt. Ze vormen nu een kleine gemeenschap. Opnieuw zijn er drie mensen klaar om gedoopt te worden. Ze hebben een stukje grond gekocht (30 voet bij 50 voet) voor 2500 euro, en daar willen ze een kerkje op bouwen. 

Vanuit Burtuk is inmiddels ook een nieuw evangelisatieproject gestart in een dorpje met de naam Vijfde Mijl. Daar werden bijeenkomsten gehouden en films vertoond. Bij ongeveer 100 mensen (allen Sherpa’s) vonden ze gehoor, en ze willen hun activiteiten vooral op dit dorp richten.

Algemeen NieuwsBram Krol