Van het leven in de goot naar eeuwig leven!

Een vrouw, genaamd Suryamaya Rai kwam plotseling naar de kerk. Ze huilde het uit en vroeg naar God; "Wilt u mij helen en het leven van mijn man veranderen als Jezus werkelijk God is.."

Na de kerkdienst hebben mensen van de gemeente gevraagd naar de problemen die ze had. Ze vertelde: mijn man Ganesh Rai is verslaafd aan alcohol. Hij heeft wilde en woeste buien, het lijkt alsof de duivel meester is over hem. Hij irriteert zich aan de mensen om hem heen, slaapt soms hele nachten in op straat en in de goot. Ook valt hij mensen lastig over geld en steelt soms om zo alcohol te kunnen kopen.

De kerkleden baden voor haar problemen. Ze bezochten haar van tijd tot tijd. Dit was niet altijd naar de zin van haar man, die ons soms met geweld overviel. We probeerden hem te stimuleren om te stoppen met drank. Soms hadden we de mogelijkheid om met hem te praten, als hij zwaar gewond thuiskwam opzoek naar verzorging.

Op een dag belde ze mij, Kuber Gurung, en vertelde ze dat ze graag haar man mee wilde nemen naar de kerk. Daar aangekomen wilde haar man zich graag overgeven aan de Heer in hoop dat hij van zijn problemen af zou komen met Zijn hulp. Op dat moment ontving hij en zijn vrouw de Heer. Hij wilde graag zijn getuigenis geven:

20 jaar terug had hij het erg moeilijk om z'n gezin te onderhouden. Hij probeerde op iedere mogelijke manier geld te verdienen. Beginnend bij zware arbeid in het buitenland, een kleine goederen winkel te beginnen in het dorp, te werken als metselaar en als riskjaw- fietser op te treden.

In die periode raakte hij in verstrengeling met zijn eigen familie. Zij accepteerde het huwelijk niet dat hij had gesloten. Het raakten hen allen diep. Deze druk zorgde ervoor dat hij zich vergreep aan de alcohol.

Iedereen minachtte de man. De smerige dronkaard die niets in orde heeft. Ook hij wist dat het geen oplossing was, maar hij voelde zich hopeloos en rusteloos..

En vervolgde zijn verhaal: "Sinds ik vandaag de Heer heb aanvaard voel ik echte vrede en rust in mijn hart. Jezus is werkelijk mijn redder. Ik wil me nooit meer vergrijpen aan de drank, ik wil er van bevrijd zijn!"

De volgende dag verzamelde zijn vrouw al haar moed. Ze ging een lening aan om zo een eigen riksjaw te kopen. (Een riksjaw is een driewieler, veelvoorkomend transportmiddel voor passagiers.) Deze bood ze aan haar man aan om daarmee de kost te verdienen. Tot vandaag onderhoud hij zijn gezin hiermee. Ook probeert zijn vrouw geld te verdienen door babies te verzorgen.

Overal waar zij in gesprek komen met mensen, willen ze hun verhaal delen en vertellen hoeveel Jezus voor hen betekend. In de dorpen waar zij vandaan komen gaan ook evangelisten mee van de HEF. Er zijn recentelijk twee gezinnen tot geloof gekomen. Ook deze gezinnen bezoeken onze kerk regelmatig. En het mooie is.. ook deze nieuwe gezinnen kunnen hun mond niet houden en vertellen het door..

Bid u ook mee voor deze nieuwe gelovige! :)

Algemeen NieuwsBram Krol