Nieuwe zegeningen in Nepal

Net gisteren (6/11) kwamen opnieuw 2 mensen tot geloof, meldde Kuber Gurung, de secretaris van de HEF in Nepal. Dat was in het dorp Tarara, dichtbij zijn woonplaats Dharan. In datzelfde dorp kwamen al enkele dagen eerder nog eens 8 mensen tot geloof. De week daarvoor waren er 12 mensen tot geloof gekomen in Guraji en omgeving, niet ver van de plaats Murkuchi in oost-Nepal, en enkele kilometers ten westen van Namanta, waar kortgeleden een nieuwe gemeente werd gesticht. Murkuchi ligt hemelsbreed ongeveer 60 km. ten westen van Dharan. Dat betekent dan dat er in 2 weken 22 mensen tot geloof kwamen. 

Een ander goed bericht is dat in het dorp Muga, dichtbij Pakhribas, nu al 11 mensen tot geloof zijn gekomen, terwijl daar pas systematisch wordt gewerkt sinds 6 weken. (In Pakhribas vinden we de eerste gemeente door de HEF gesticht in Nepal, en na Murkuchi ook de grootste.)

In Dharan is Sattra Gurung begonnen met een computercursus. Hij is al 25 jaar leraar Engels aan een middelbare school. Zodra hij de computer de baas kan, wordt hij de 'persofficier' van de HEF-Nepal, en zal ons geregeld van nieuws voorzien. Kuber heeft te veel moeite met het Engels om alles aan ons door te geven wat hij zou willen, maar zo kunnen we dit probleem oplossen. Sattra is lid van de Vrije Presbyteriaanse Gemeente in Dharan, waar Kuber de predikant is.