Biratnagar (Nepal) en de politiecommissaris

In de derde stad in grootte van Nepal, Biratnagar, in het zuidoosten van het land, werkt een ex-politiecommandant als evangelist van de Himalayan Evangelical Fellowship. De heer Gyan Bahadur Bhujel had momenteel een zeer hoge positie kunnen hebben bij de Nepalese politie.

Maar hij werd geconfronteerd met een ernstige ziekte van zijn vrouw. Hij besloot ontslag te nemen en zijn vrouw te verzorgen. Helaas overleed ze enkele jaren terug. Gyan zocht naar innerlijke vrede na dat vreselijke verlies, en vond dat bij Christus. Hij liet alle aspiraties op geldelijk gewin en promotie varen en besloot, na te zijn hertrouwd met een Christin, zich aan de verbreiding van het Evangelie te wijden.

Velen in Biratnagar kenden hem, vanwege zijn voormalige functie. De mensen zijn bijzonder nieuwsgierig naar de beweegredenen van Gyan om evangelist te worden. Voor velen gaat er niets boven de Mammon, ook in Nepal, dus wat voor bijzonders heeft deze man te vertellen? Nu is het niet gemakkelijk om in Biratnagar te werken. Het Hindoeïsme is er othodox en andere overtuigingen worden behoorlijk tegengewerkt. Alleen, Gyan Bhujel boezemt velen ontzag in. Het kleine groepje gelovigen in zijn woonplaats is van 4 naar 23 gegroeid in 6 jaar. Dat is niet snel, maar dat heeft met de verdrukking van Christenen te maken. In januari j.l. kwamen weer 2 mensen tot geloof, een arts en zijn vrouw. De vrouw was ernstig ziek, en werd na een gebed genezen. Dat heeft veel mensen behoorlijk aan het denken gezet. Het ziet er nu naar uit, dat de groei sneller zal gaan.

Samen met zijn vrouw is Gyan een niet onverdienstelijk zanger. Ook op die manier weet hij veel mensen te boeien.

Algemeen NieuwsBram Krol