Een slecht voorteken

Ina werd ziek nadat ze een vreemd ei van haar kippen in handen had gehouden, namelijk in de vorm van een halve maan. Dit werd als een slecht voorteken gezien door de inwoners van haar dorp, Salley.

De toverdokter (de mata, een vrouwelijke occultist) deed allerlei bezweringen, maar ze werd
steeds zieker. Opnieuw kreeg een kip een vreemd ei, met de tekening van de zon erop.

Ina wist niet meer waar ze het zoeken moest. Maar toen kreeg ze een droom van Jezus, Die haar vertelde dat Hij dat ei had gegeven om haar op Hem te wijzen, de grote Zon. Ze bezocht de mata opnieuw, om haar te vragen naar haar mening. Die schrok. "Als jij christen wordt, zul je dezelfde dag nog sterven." Maar Ina zei dat ze liever Christus wilde vinden en dan sterven, dan op de oude voet verder gaan.

Ze bad tot Christus. Ze stierf niet, maar integendeel werd ze verlost van de meeste van haar lichamelijke klachten. Dat maakte (eind april 2017) een grote indruk in het hele dorp. Ze begon haar vader en schoonvader op te zoeken en te verzorgen. Haar vader kwam tot geloof, maar haar schoonvader was heel vijandig. Hij hoorde bij een stroming in het hindoeïsme die Pita-karpana dharma heet. Hij wilde niet dat iemand in zijn familiekring daarvan afweek.

Maar toen hij kort daarop bloed opgaf, was hij zo geschrokken dat hij toestemde in een gebed van zijn schoondochter. Hij vond na enkele dagen genezing - én het geloof. Naast Ina zijn er in korte tijd nog 7 mensen tot geloof gekomen. Haar man, die ergens in de Arabische wereld werkt, heeft gezegd ook Christus te willen vinden. Tal van inwoners van Salley staan ook wagenwijd open voor het Evangelie.