Bekering en doop

Onlangs zijn Chandra Bdr Rana Magar en Anita gedoopt in Pakhribas. 

Dit echtpaar had al jaren een slechte relatie. Ze maakten altijd veel ruzie met elkaar, terwijl ze ook veel alcohol gebruikten. Er waren nooit fijne momenten in het gezin. De kinderen leden er erg onder. Ze gingen niet naar school en gedroegen zich ongemanierd.

Onze evangelist Man Bdr ging naar hen toe met de boodschap van redding door Jezus Christus. 

Ze werden erg aangesproken door zijn getuigenis. Nu zeven maanden geleden aanvaardden zij Jezus Christus in hun leven. Nu zijn zelfs alle gezinsleden bekeerd. De houding van de kinderen is positief veranderd. Ze zijn nu erg blij met hun veranderde ouders. En ze gaan nu trouw naar school.

Omdat Chandra en Anita in hun leven zoveel blijdschap en vrede in Christus ervaren, hebben ze zich nu laten dopen. Hun kinderen bereiden zich nu ook voor om gedoopt te worden.

 

Chouphal

Ook in de christelijke gemeente in Chouphal zijn onlangs vier mensen gedoopt: Amar Tamang, Manamaya Tamang, Yamraj Tamang en Mina Tamang. 

Het begon vier jaar geleden, toen Manamaya de blijde boodschap hoorde van evangelist Bhim Rai en anderen. Ze had werk aangenomen in een van de Golfstaten om geld te verdienen. Ze werkte hard, maar niemand keek naar haar om. Omdat ze zich erg eenzaam voelde, zocht ze contact met de Nepalese Christelijke Beweging. Toen werd ze weer bepaald bij het evangelie, waarover ze eerder van Bhim Rai had gehoord.  Ze aanvaardde Jezus Christus als haar Verlosser. En ze moedigde haar echtgenoot en haar schoonzus Anita Tamang ook aan om Jezus Christus te aanvaarden. Omdat Anita pijn op haar borst had en af en toe flauw viel, raadde Manamaya hen aan om zo spoedig mogelijk contact te zoeken met Bhim Rai. Ze zei: ‘Wanneer je Jezus Christus aanneemt als jouw Redder en Hem volgt, dan zal je gezond worden.’  Anita en haar man ontvingen Jezus Christus als Heer en Verlosser in hun leven en voegden zich bij de plaatselijke kerk. Anita ontving genezing en werd gezond. Vervolgens kreeg ze een betrekking in de Nepalese politiek. 

Manamaya kwam na 3 jaar weer terug in Nepal en kort geleden zijn zij en haar familie gedoopt in de Chouphal gemeente. Anita heeft echter nog geen gelegenheid om zich te laten dopen. Zij heeft het heel druk met haar zware verantwoordelijkheid ten aanzien van de plaatselijke verkiezingen voor de regering in Nepal. De hele politieke macht is er druk mee op dit moment. Zij wil zich laten dopen bij een volgende gelegenheid.